Броят на загиналите в Ивицата Газа от войната Израел-Хамас все още

...
Броят на загиналите в Ивицата Газа от войната Израел-Хамас все още
Коментари Харесай

Газа ревизира данните за убитите във войната

Броят на починалите в Ивицата Газа от войната Израел-Хамас все още публично е над 35 000, души, само че Министерството на здравеопазването на анклава преразгледа своята разбивка на смъртните случаи, оповестява " Ройтерс ".

Това бе направено, откакто Израел сложи под въпрос неочаквана смяна в данните.

Миналата седмица Израел сложи под въпрос за какво броят на смъртните случаи на жени и деца е намалял на половина.

Говорителят на Организация на обединените нации Фархан Хак сподели, че данните на министерството - представени постоянно от Организация на обединените нации в отчетите си за седеммесечния спор - в този момент отразяват разбивка на 24 686 смъртни случая на " хора, които са изцяло разпознати ".

" Има още към 10 000 тела, които към момента би трябвало да бъдат изцяло разпознати, и тогава детайлностите за тях - кои от тях са деца, кои от тях са дами - ще бъдат възобновени след довеждане докрай на процеса на цялостна идентификация ", Хак сподели пред кореспонденти в Ню Йорк.

Хак сподели, че тези числа са за разпознати тела - 7797 деца, 4959 дами, 1924 възрастни и 10 006 мъже - добавяйки: " Министерството на здравеопазването споделя, че процесът на документиране за цялостно идентифициране на детайлности за жертвите продължава ", написа news.bg.

Орен Марморстейн, представител на Министерството на външните работи на Израел, упрекна палестинските бойци Хамас в манипулиране на числата, като сподели: " Те не са точни и не отразяват действителността на място.

" Повторяването на пропагандните послания на " Хамас " без потреблението на какъвто и да било развой на проверка се потвърди още веднъж и още веднъж като методологично неправилно и непрофесионално ", сподели той в обява в обществените медии.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР